Demoex

Miljöpolicy för Vallentuna kommun

I miljöarbetet utgår vi i Vallentuna kommun från vår övergripande vision. Det långsiktigt goda livet i kommunen förutsätter ren luft och rent vatten, lättillgängliga oförstörda naturområden och låga bullernivåer. De globala klimatförändringarna påverkar livsvillkoren även i Vallentuna kommun.

Vallentuna kommun ska i alla sina verksamheter arbeta för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling såväl ekologiskt och ekonomiskt som socialt. Alla ska vara med och ta ansvar för att miljöpolicyn genomsyrar beslut och handlingar i stort och smått.

Kommunen ska vara ett gott föredöme för invånare och besökare.

Inom miljö- och klimatområdet arbetar vi i Vallentuna kommun aktivt för att uppnå visionen genom att: . Spara på energi och gå över till förnybara energikällor för både uppvärmning, transporter och övrig energianvändning för att minska belastningen på vår miljö. . Hushålla med naturresurser, återanvända och återvinna det vi använder. . Ställa höga miljökrav vid all upphandling, byta ut varor och kemiska produkter mot mindre skadliga och minimera miljöbelastande utsläpp. De miljökrav som ställs inom den egna verksamheten ska även i möjligaste mån ställas på leverantörer och entreprenörer som anlitas av kommunen. . Värna om biologisk mångfald, hotade arter och deras livsrum, såväl i odlingslandskapet som i olika vattenmiljöer och skog med höga naturvärden. . Grunda all samhällsplanering på miljö- och hållbarhetsaspekter, så att marken, vattnet och den fysiska miljön används på ett resurssnålt och hållbart sätt. . Kontinuerligt öka miljömedvetenheten hos anställda, invånare, företagare och övriga verksamma i kommunen. . Genom strategiskt arbete bidra till att uppnå lokala, regionala och nationella mål för miljö, klimat och natur. . Luften som vi andas har stor betydelse för vårt välbefinnande och vår hälsa. Luften ska vara så ren att människors hälsa samt djur, växter och kulturvärden inte skadas. . I vår verksamhet använda energi och råvaror på ett effektivt sätt, sträva efter att öka andelen av förnybara resurser och förebygga föroreningar. . Ständigt förbättra miljöarbetet genom regelbundna uppföljningar och utvärderingar. . öppet redovisa och informera om kommunens miljöarbete och miljöpåverkan.

Kan du anta Vallentuna kommuns miljöpolicy?

Emot

Redigera
(1 betyg)

Fullt av pliktskyldiga floskler, som det gladeligen struntas i. Exempel Kristineberg.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.