Demoex

Sänkt hastighet på Vikingavägen

Sverigedemokraterna föreslår i en motion att hastigheten på Vikingavägen sänks till 30 km/tim.

Vikingavägen har idag hastighetsbegränsningen 50km/h och går invid en parkering, ett dagis och pingstkyrkan. Vägen är delvis väldigt krokig och smal. Vägen bedöms vara en trafikfarlig smitväg och har ingen strategisk betydelse för trafiken i centrum. Beslut om att stänga av Vikingavägen för genomfartstrafik har tagits av Teknik- och fastighetsutskottet, 2012-09-12.

Polismyndigheten har givits tillfälle att yttra sig angående beslutet. Deras åsikt är att trafiksituationen vid Centrumpassagens anslutning till Vikingavägen är mycket rörig och trafikfarlig. Genom att Vallentuna växer kommer även trycket på infarten att växa, därför anser polismyndigheten att en avlastande in- och utfart, i Vikingavägens anslutning till Mörbyvägen, behövs.

Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslår därför att Vikingavägen behålls för genomfartstrafik med en hastighetsbegränsning till 30km/h, samt att en STOP-plikt upprättas vid utfarten Vikingavägen - Mörbyvägen. Därmed upphävs tidigare beslut om att stänga Vikingavägen för genomfart.

Enligt ett tidigare beslut av samhällsbyggnadsnämnden (Diarienummer SBN 2010.158), bör 30km/h gälla utanför skolor, förskolor och liknande.

Ska farten på Vikingavägen sänkas till 30 km/tim?

Ja
100% (5 röster)
Nej
0% (0 röster)
Antal röstande: 5

För

Redigera
(1 betyg)

Med hänsyn till hur vägen ser ut, kunde även 20 km/tim samt fartdämpande gupp föreslås.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.