Demoex

Utrusta Vallentuna kommuns hemtjänst med vinterkläder

Frågan om arbetskläder inom hemtjänsten är aktuell just nu på många håll i riket med anledning av Arbetsmiljöverkets riktlinjer inom området.

Med anledning av det håller också socialförvaltningen i Vallentuna kommun på att utreda frågan om arbetskläder, i samverkan med fackförbundet Kommunal.

I huvudsak har frågan hittills handlat om att undvika smittspridning men också om riktlinjer för enhetlig klädsel.

I dagsläget är redan nattpersonalen inom hemtjänsten utrustade med varmfodrade jackor. Kommunledningskontoret föreslår att frågan kring varmfodrade ytterkläder till hemtjänstpersonal i yttre tjänst hanteras av ansvarig verksamhetschef och berörd personal inom ramen för det arbete som redan pågår.

Ska anställda inom hemtjänsten få varmfodrade vinterjackor?

För

Redigera
(1 betyg)

Vallentuna Kommuns Hemtjänst som är klassad som den näst bästa i hela vån län bör utrusta sin personal som har yttre tjänst när dom besöker sina “kunder”. Flera grannkommuner har redan utrustat sin personal med vinterkläder. Ytterplagg ‘Jackor” som har vattenavvisande materiel och är fodrade ända ut i ärmarna. Se hur vädret varit, kallt blåsigt och med många sjukskrivningar som följd.

Med ordentligt utrustad personal med varma ytterkläder kan sjukskrivningar minskas och på så sätt spara pengar och mänskligt lidande. Vintern är här och det torde inte yara omöjligt att fä en leverantör som kan skaka fram lämpligt antal varmfodrade jackor. Kostnaden totalt är en liten post.

Vi är rädda om Vallentuna Kommuns Hemtjänsts personal som hjälper så många med stor glädje. Övriga kommuner har varma ytterkläder för den personal som har yttre tjänst inom förskolan, även så i Vallentuna. Personalen trivs med sitt arbete och stannar gärna kvar på sin arbetsplats men att få varmt på sig mellan “kundbesöken” är också en trivselfråga.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.