Demoex

Valmyndigheten ger panik

För att ge mig rätten att beställa demoex valsedel via internet har det krävts en extra omröstning i demokratiforumet, ett styrelsemöte, ett antal telefonsamtal samt ett par brev. Nu är valsedeln framröstad och det är sista dagen för att beställa den.

Jag använder mitt certifikat och lägger kandidaterna i rätt ordning och ska trycka på knappen ”beställ”. Då läser jag med fasa den lilla texten:

Alla kandidater som anmäls måste lämna in en egenhändigt underskriven förklaring att han/hon går med på att vara en anmäld kandidat för partiet.

Sista dag för denna inlämning är 24 april. Det är idag!!! Jag grips av panik och börjar arbeta frenetiskt för att jaga fatt i alla kandidaters namnteckningar. Jag hinner få rejält ont i magen innan jag inser hur absurt detta är.

Vad var tanken med att ge en person förtroende att beställa valsedeln via internet? Var det inte att underlätta proceduren och slippa onödigt byråkratiskt krångel?

Jag ringer länsstyrelsens valkansli igen och frågar vad som händer om jag inte hinner klart i tid? Då distribueras valsedeln precis som vanligt, enda skillnaden är att det är tillåtet att skriva till namn på den. Och så fick det bli med vår valsedel.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.