Demoex

Taxa för serveringstillstånd och tillsyn

Förslaget på taxa för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen från och med 2013 innehåller en del förändringar jämfört med den nu gällande taxan.

Taxan har kompletterats med ett antal paragrafer som reglerar hur taxan får tillämpas. Bland annat paragrafer som reglerar vad som är ett avgiftsår, att avgiften får indexuppräknas och stöd för att avgiften kan sättas ned eller efterskänkas om det finns särskilda skäl för detta.

Taxan för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen och tobakslagen har fasta avgifter för tillstånds- och anmälningsärenden. Taxan är storleksbaserad i den del som avser årliga tillsynsavgifter för verksamheter med serveringstillstånd.

De företag som säljer folköl- och/eller tobak betalar samma avgift för den återkommande tillsynen oavsett storlek eller omfattning av försäljning. I avgiften ingår ett tillsynsbesök per år.

Tillsynen omfattar bland annat kontroll av märkning, förvaring, exponering och egenkontroll.

Avgiften är oförändrad i förslaget till taxa jämfört med den nuvarande taxan för företag som endast säljer folköl eller tobak.

Kan vi godkänna taxan?


This site is history. Direktdemokraterna is the future.