Demoex

Skyddsjakt på aggressiv och orädd varg

Sverigedemokraterna har lämnat en motion om skyddsjakt på aggressiv och orädd varg.

Rialareviret innefattar idag kommunerna Norrtälje, Österåker och Vallentuna.

Enligt Länsstyrelsen i Stockholms län finns det i reviret två vuxna vargar. Vid månadsskiftet april-maj 2010 föddes fyra valpar i reviret. Minst två av valparna var kvar i reviret senast i juli 2011. Efter att en familj på promenad med barnvagn fätt sin hund attackerad och dödad av vargarna 2011, samt att det inkom flera rapporter om att rovdjuren börjat söka sig oskyggt närmare människor inom reviret ansöktes det om skyddsjakt. Trots allt flera allvarliga incidenter har inträffat under åren så ansåg länsstyrelsen i Stockholms län att skyddsjakt ej var berättigat och rekommenderade Naturvårdsverket att avslå ansökan, vilket också skedde juni 20ll.

Tamboskap är också hårt drabbad av rovdjurets framfart. Den 3:e augusti i år på en gård i Rialareviret fick 3l st får sätta livet till för att släcka vargens blodlust. Detta är en av flera olika attacker mot gårdar inom reviret, kostnaden ftir samhället uppgår i flera hundratusentals kronor.

Sverigedemokraterna anser att den biologiska mångfalden är viktig, dock så väger människors liv och väl tyngre i detta fall. Vallentunas invånare ska inte behöva leva i rädsla för att vargar ska angripa deras boskap, husdjur eller sig själva när de rör sig ute i naturen. Eftersom det är viktigt att kommunen står bakom sina invånare så anser vi att kommunen bör arbeta fram en rovdjurs-policy där kommunen ska verka för att själv ansöka om skyddsjakt på aggressiva och oskygga vargar.

Ska vi ha skyddsjakt på aggressiva och orädda vargar?


This site is history. Direktdemokraterna is the future.