Demoex

Fairtrade City

Socialdemokraterna i Vallentuna har i december 2011 inlämnat en motion angående Fairtrade City.

Fairtrade City är en diplomering från Rättvisemärkt till kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion.

Socialdemokraterna föreslår att Vallentuna kommun tar ett initiativ till att bilda en styrgrupp som ska samordna och driva informationsarbetet kring etisk konsumtion mot målet att bli en Fairtrade City.

Kommunledningskontoret har utrett frågan. Kommunledningskontoret har bland annat undersökt möjligheterna att införa etiska och sociala krav i upphandlingar och överlämnar i den delen ett faktaunderlag.

Vad gäller ställningstagande till att bilda en styrgrupp har kommunfullmäktige redan den 16 juni 2008 beslutat att avslå en motion från miljöpartiet som föreslog: - att Vallentuna kommun fattar beslut om att söka uppfylla kriterierna för diplomering enligt konceptet Fairtradecity - att en styrgrupp inrättas som får leda arbetet.

Ska Vallentuna bli en Fairtrade City?

För

Redigera
(1 betyg)

Vallentuna kan inte leva utan relation till övriga världen. De som skulle få sina liv förbättrade genom Fair Trade konsumtion hos oss i din rika världen förväntar sej att vi stödjer utvecklingen i deras samhällen. Genom rättvisa priser på deras produktion så fler fler barn möjlighet att gå i skolan. En förmån som vi hadt i mer än 150 år redan!


This site is history. Direktdemokraterna is the future.