Demoex

Det kan efterlysas beredskap

Inga betyg ännu

Det kan efterlysas beredskap för sjunkande skatteintäkter och ökade kostnader vid allvarlig konjunkturnedgång. Socialnämndens underskott på 6,9 miljoner kronor prognostiseras, men kan då förvärras.
Vallentuna kommun har installerat en ny telefonväxel som är helt mobil och kommer att ge större driftsäkerhet. Fast telefoni borde dock förordas i kontorsmiljöer.
Det är anmärkningsvärt att kommunens mål i vissa fall uppfattas som “uppnådda” eller “delvis uppnådda”. T ex Vi ska ha kompetenta och engagerade medarbetare med ett ledarskap som levererar mesta möjliga nytta för kunder/invånare. Detta anges ‘uppnått’ fastän chefsbytena varit talrika. Många andra punkter borde redovisas mycket mer ingående för att man ska hålla med om omdömet.
Endast 36 % av eleverna i årskurs 8 anser att skolarbetet gör dem så nyfikna att de får lust att lära sig mer. 2/3 av högstadieeleverna vill alltså inte lära sig mer i skolan. De borde omgående tillfrågas var och vad de vill lära! De stora klagomålen på Bällstabergsskolan framgår inte.
För gymnasisternas del är c:a en tredjedel tydligen inte nöjda. Målet är satt till 70% nöjda, vilket är alldeles för lågt.
Att fritidsnämnden arbetar för att Hälsans Stig etableras är bra, men motarbetas ju av KF:s majoritet. Man kan fråga sig om Fritidsnämndens mål att arbeta för att stödja föreningslivet i kommunen samt stimulera extra insatser för ett drogfritt Vallentuna egentligen kan kallas mål. Det som uppnåtts är att ha utfört arbete, men med vilket mätbart resultat?
Policy för konstnärlig gestaltning för kommunen är under framtagande och kommer att redovisas för kulturnämnden hösten 2012. Den inväntas med spänning. Medarbetarenkäten visar låg positiv inställning till Ledarskap och Arbetsmiljö.
Det ger ett märkligt intryck när Socialnämndens alla mål är ‘delvis uppnådda’.

En slutlig kommentar efter KF-mötet: Revisorns redogörelse satte fingret på just det faktum att ekonomisk uppföljning verkar fungera bra; men att verksamhetsuppföljningen, med alla sina ‘delvis uppnådda’ mål, mer ifrågasattes.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.