Demoex

Naturskola och utomhuspedagogik

Miljöpartiet föreslår i en motion till kommunfullmäktige - att en naturskola ska finnas i kommunen som en pedagogisk resurs såväl för kommunens skolor som för tjänstemän och politiker samt - att kommunfullmäktige ska verka för att en sådan etableras inom kommunen.

Motionen har skickats på remiss till Barn- och ungdomsnämnden och Utbildningsnämnden.

Ska Vallentuna inrätta en Naturskola?

Ja
91% (10 röster)
Nej
9% (1 röst)
Antal röstande: 11

För

Redigera
(2 betyg)

Tillägg till motionens; såväl för kommunens skolor som för tjänstemän och politiker ….. - så föreslår jag ett bredare underlag att alla medborgare skulle kunna få tillgång till en naturskolas rikedom. Finns det föreningar i kommunen som arbetar med dessa frågor så skulle de kunna knytas till verksamheten för att få in deras kompetens och ge ett ökat nyttjande som kan bredda det ekonomiska underlaget.

Redigera
Inga betyg ännu

Utomordentligt bra förslag, som är så progressivt kommunens invånare kan önska.
Återremiss kan vara aktuell för utredning gällande organisation och ekonomi.

Emot

Redigera
(1 betyg)

Enligt Barn- och ungdomsförvaltningen ryms inte förutsättningarna för att etablera en naturskola inom skolornas ram i dagsläget. För att kunna starta en naturskola krävs en utredning gällande både organisation och ekonomi.

Förvaltningen föreslår att motionen under rådande förutsättningar avslås. Barn- och ungdomsnämnden och Utbildningsnämnden föreslår att motionen avslås.


This site is history. Direktdemokraterna is the future.